Bling 3 Column

Thursday, 16 June 2011

::16th June 2011::

Salam semua....
Hmmm I kt cni ari ni I nk story about my SG ~n0mi~ syg...
Sejak I bela dia ni, ~n0mi~ mmg garang gler, sampaikan I tkut nk bg dia mkn nga tangan...dh byk kali kena gigit nga ~n0mi~...huhuhu....tp I cba gak bg, nk bg dia lebih kenal I and manja2 nga I.

Smlm masa I blk umah, I bersihkan dia pnya cage..pastu I cba letak sleeping pouch dia kt luar and sangkut kt luar cage ~n0mi~...hehe saja nk tgk respon dia cmne klu xde sleeping pouch tu...
Mmg dia cari2 jer sleeping pouch tu...keciannye...huhu....

After dat, I pn ape lg cba2 la nk usap and belai2 dia dlm cage tu...finally I berjaya gak usap and belai2 dia!!!best sgt2, bulu dia mmg lembut and gebu!!! hepy sgt2, slama 2 mggu lbih I bela dia, bru smlm I dpt wt cmtu....I pn cba la pegang2 dia, dia pn panjat2 kt tgn I..hehehe syok nye...tp dia still ggit2 I lg...huhu abis merah jari2 i yg halus mulus ni hahaha...(poyo je kn?)..>>letak tgn kt dada, mata ke atas<< kikiki...lama gak I layan dia mlm td, maklum la dia bru nk jinak2 nga I kn, so kena la byk luangkan masa nga dia hehe...ska3, syg ~n0mi~ tau...

~n0mi~ ngah nyenyak tido dlm pouch dia..bersepah2 mkn ek hehe

~n0mi~ ngah main2 dlm cage

Hehe comey kn...

This is the 1st time I dpt pegang2 n belai2 dia...hehe

huhu jari merah2 kena gigit oleh ~n0mi~ syg...

~n0mi~ main wheel ni smpai penat mlm td hehe..ska sgt ek..

I syg my SG ~n0mi~ sgt2!!!!!! sape2 yg xbela benda ni lg, baik cpt2 bela tau..best tau bela SG ni...wlupun harga mahal tp I xpnh nyesal bela ~n0mi~ muuuaaahhh!!!
enjoy guys...:)

Wednesday, 15 June 2011

::~My Sugar Glider ~n0mi~::

My Sugar Glider "n0mi" ngah makan...yummy....

"n0mi" malu2 plak xnk kuar dr sleeping pouch dia hehe..kiut miut...

kena tambah aksesori lagi ni...sabar ye "n0mi" syg...

~About My Sugar Glider Part 2~

Aloooo....hehehe...
Let's continue 'About My Sugar Glider Part 2' hehehe...
After i got my SG on dat nite, i'm so excited and very hepy!!! yahooooooooooooooo~~!!!
So i called my SG ~n0mi~...kiut sgt2...geram nk picit jer hahaha...
Pape pn i luv my ~n0mi~...

Masa ambik my SG, ~n0mi~ dh pn berumur 2 bulan lebih...tp ok la cket, klu dpt 'baby' lg ssh kot nk kena jaga..
~n0mi~ ni garang sgt2 masa I bela, al maklum la bru jer lg...lom knal owner nye lg hahaha..
tiap kali nk bg mkn mesti kena gigit and kena cakar nga ~n0mi~...tp saya xmarah pn, biasa la kena bykkan bersabar layan ~n0mi~...

Sekarang bru smggu lebih I bela ~n0mi~, wlupun garang tp I sayangkan ~n0mi~...
Tp ~n0mi~ ni manja sebenar nya hehe..ade stu ari tu I terpaksa tinggalkn dia kt umah, sllunya bwk jer g ofis haha gara2 xnk ~n0mi~ kesunyian...
Masa balik umah, I tgk ~n0mi~ langsung xsentuh makanan I letak...maybe majuk nga I kot coz tinggalkn dia...
I dah risau sgt2 nape dia xmkn..huhu..Tp nasib baik bila I bg mkn nga tgn dia mkn plak...hehe "~n0mi~ majuk ek?"...

g mane2 jer mesti I bawak ~n0mi~ sama...tggu jer dia btol2 jinak...kan ~n0mi~ kan...???hehehe
orait guys, I chow dulu, nti pape I update lg k...
>>peace<<...

Tuesday, 14 June 2011

~About My Sugar Glider Part 1~

Hye...
Tau x ape itu Sugar Glider (SG)?? jeng3...
Sugar Glider adalah sejenis animal eksotik yg  
comey, kiut miut n kecik je size nye...
klu sape2 yg tgk mesti geram and mesti nk bela tau...termasuk la saya... 

Sebelum ni pn saya xpnh dengar n xpnh tgk, sehingga la ade sorang teman ni perkenalkan kt saya...
1st time tgk mcm excited sgt nk pegang tau...geram sgt2 tgk coz comey gler!!!
-haha over plak- :P
After dh kenal animal ni, ape lagi saya terus la 
search about Sugar Glider ni...
Mmg dh ade keinginan nk bela...
bila tny teman ni, dia ckp leh cari kt Shah Alam...aiyoookk!!!
Ssh gak nk jmpa SG ni...after dat mula la bodek2 si my BF ni...huhuhu....

Pada satu petang tu, I went to MINES wit my BF, then jmpa Pets Lover Shop. Kt ctu ade SG tp mahal gler!!!Hampeh tol la...huhuhu frust lg...tiap kali g MINES mesti g kdai tu tgk SG...tiap kali pegi ctu mesti wt muka muncung jer...haha teruk btol la, yela benda yg kita dh lama nk tp xdpt pn...

Then, after 3 months, my BF ajak g Shah Alam cari owner yg jual SG...hahaha ape lg hepy jer bila dgr dia ajak..lastly jmpa la owner tu 'Suggie Shop'...tu pn dh kul 10 malam g cna semata2 nk SG ni...hepy beb!!!
Finally, on 6th June 2011 (Monday) at 11.15 p.m i got my SG...my BF belikan satu set with the cage, food, sleeping pouch, bonding pouch and dapat lg 2 toys free... 
wow!!mmg hepy gler mlm tu...tengs a lot dear!!! luv u so much!!!

Perrrggghhhh!!!!pjg plak nk cter lg ni...xpe nti continue dlm 
About My Sugar Glider Part 2 hehe...
Enjoy guys!!!





~Assalamualaikum, hello, namaste!!!~

Hehehehe testing3....sy budak bru blaja kt cni..bru nk berjinak2 nga blog2 ni...
Today is Wednesday (15th June 2011) jam 8.30 a.m bertempat di ofis,  dgn jayanya berjaya create my blog disebabkan ngah ke-boring-an sorang2 kt ofis huhuhu...
But enjoy gak xde org nk ggu haha... 
Emmm.....klu dh ade blog nih, kena la sllu update bru la best...
klu x, sia2 jer create blog ni... 
Soooooo......... in my blog, i'm gonna share about things dat i do in my life...
okay guys, tengs for reading, chow!!! :)